Screendoeken

Alles over screendoeken

Screendoeken - Alles over screendoeken
Home > Informatie > Screendoeken

Screendoek

Screendoeken bieden niet alleen bescherming tegen zonlicht en UV-straling maar ook tegen (milde) wind. De gewenste hoeveelheid zonlicht dat door het screen komt, is afhankelijk van het gekozen type screendoek. Dit varieert van het behoudt van zicht naar buiten tot zelfs geheel verduisterend.

Door het gebruik van geweven PVC of glasvezel is een screendoek ijzersterk, zo gaat het doek minimaal 5 jaar mee.

Voordelen van een screendoek
  • Vervang het doek van een screen, zonder een compleet nieuwe screen te bestellen;
  • Ook te gebruiken als los schaduwdoek boven een terras, pergola of overkapping;
  • Kan bij milde wind langs zijkanten van terras gebruikt worden als windscherm;
  • Behoudt van zicht naar buiten of compleet verduisterend;
  • Met of zonder doorzichtig zichtvenster.
Nadelen van een screendoek
  • Minder UV-lichtwerend dan doek voor zonneschermen;
  • Beschermt niet (volledig) tegen regen of hagel;
  • Het zicht naar buiten wordt omgekeerd, zodra het buiten donkerder is dan binnen.

Materialen & kleuren

Materialen

Screendoek is gemaakt van polyester- of glasvezeldraden, omhuld met pvc. Met een dikte varierent van 0,4 tot 0,6 mm, afhankelijk van het type screendoek dat u kiest. Door de speciale doekafwerking is het doek bestand tegen UV-licht, vocht, rot, schimmel, vet en vuil. Hierdoor is het bestand tegen (bijna) alle weersinvloeden. Daarnaast heeft het doek een brandbestendigheid van klasse M1 tot en met M2.

Kleuren

Screendoeken kunnen gelverd worden in ca. 100 kleuren. Een greep uit beschikbare screendoek-kleuren ziet u onderstaand:

Afwerkingen

Pees

Wanneer u een screendoek in een frame heeft, zit er vaak een pees aan de boven- en/of onderkant in het doek gestikt. Deze kunstof pees zorgt ervoor dat het doek aan het frame blijft zitten, wanneer het screendoek volledig uitgerold wordt. Bij de bestelling van uw losse screendoek heeft u daarom uiteraard ook de mogelijkheid te kiezen om een pees aan de onder- en/of bovenkant te laten stikken.

Tourniquets / Tenax

Het screendoek kan optioneel voorzien worden van tourniquets of tenax ogen/ringen, hiermee is het makkelijker het screendoek te bevestigen. Dit geldt met name wanneer u het screendoek niet in een standaard screenframe gaat gebruiken, maar bijvoorbeeld als schaduwdoek.

Zichtvenster

Wanneer u graag het uitzicht compleet wilt behouden, kunt u kiezen om een zichtvenster in het screendoek te laten stikken. Dit is simpelweg een brede reep doorzichtige kunstofstof ter grootte van een raam. Ter vergelijking kunt u denken aan de ramen welke in tentdoeken gemaakt zijn. Zo heeft u toch een goede bescherming tegen zon en warmte, maar levert u niet in op het ruimtelijke gevoel.

Onderhoud & Schoonmaken

Het onderhouden en schoonmaken van screendoek is zeer gemakkelijk. Het doek is, na schoonborstelen, te reinigen met een mild sopje.

Let op! Geen agressieve of schuur middelen. Bij het schoonmaken van elektrisch bediende doeken altijd de stroom uitschakelen en buiten het bereik van motor en elektrisch aansluitingen blijven.

Bij extreem vuil kunt u er ook voor kiezen speciaal reinigingsmiddel te gebruiken en hierna het doek een extra beschermlaag te geven.

Op zoek naar zonweringsdoeken, zonneschermen, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.zonweringsdoek-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden