Home > Informatie > Doekeigenschappen Zonnescherm

Doekeigenschappen Zonnescherm

Het materiaal van de doeken

De zonweringdoeken die wij aanbieden op verandazonwering-discount bestaan uit 100% geweven acryl. De doeken hebben een gewicht van zo'n 310 gram per m2. Dankzij de dikke laag aangebrachte finish is het doek tevens:

- vochtbestendig;
- rot- en schimmelvrij;
- vet- en vuilafstotend;
- bestand tegen weersinvloeden.

In de standaard uitvoering heeft u de keuze uit diverse kleuren en patronen.

De belangrijkste eigenschappen

Naast het feit dat een zonweringdoek er leuk uit moet zien, heeft het ook een functionele taak. Het is een hoogwaardig product met een technisch weefsel dat aan vele kwaliteitseisen moet voldoen. De zonweringdoeken moeten o.a. aan de volgende eisen voldoen:

  • waterdichtheid;
  • stevigheid;
  • vuil en waterafstotende eigenschappen;
  • weerbestendigheid;
  • kleurechtheid.

Naast de hierboven genoemde eisen ondergaan de zonweringsdoeken tal van uitvoerige tests om de kwaliteit voor ieder type doek te garanderen.

Bij het vervaardigen van de verandazonwering worden er alleen gecontroleerde zonweringdoeken gebruikt doe voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen en testen. Hoewel de doeken aan perfectie grenzen zijn er een aantal stofeigenschappen die zelf met de huidige techniek niet uit te sluiten zijn.

Knikvouwen

Er kunnen knikvouwen ontstaan bij de confectie. Als het al voorkomt dan is dit meestal bij lichte kleuren. In de knik kan pigmentverschuiving ontstaan. Wanneer er tegen het licht in naar het doek gekeken wordt kan dit enigszins lijken op vuilstrepen. Een knikvouw verminderd de kwaliteit van het doek niet. (zie afbeelding 1, 2,)

Golven

Door de dubbele lagen doek met verschillende wikkeldiktes op de doekrol is het mogelijk dat er banen ontstaan in de buurt van zomen en naden. Dankzij deze banen kunnen er stofspanningen ontstaan die kunnen resulteren in golven, wafelvorming of een visgraatpatroon). (zie afbeelding 3, 4, 5, 6)

Regenbestendigheid

Zonweringdoeken van acryl zijn geïmpregneerd en daardoor waterafstotend. Daarnaast zijn ze tegen een kleine regenbui bestand mits geplaatst met een minimale hoek van 14 graden. Om schade te voorkomen is het verstandig om een zonnescherm op te rollen voordat het stormt of hard / lang gaat regenen.

Staat het zonnescherm nog open bij een regenbui?
Bent u te laat bij een regenbui? Rol het zonnescherm dan zo snel mogelijk nat op en heel belangrijk: Rol het zonnescherm weer uit bij droog weer zodat het kan drogen!

Zijzoomgolven

Een zonnedoek wordt tijdens de productie meestal door een actief veersysteem onder een permanente spanning gehouden. Op het strakke doek worden de naden en zomen gestikt. Deze naden en zomen werken als een versterking van het doek maar zullen ook de meeste belasting verdragen. Door het oprollen van het doek komen de zomen en naden vaak gekruist over elkaar te liggen. Dit kan vervolgens resulteren in platgedrukte naden en zomen die hierdoor in lengte kunnen toenemen. Bij het openen van het eindproduct kan het dus voorkomen dat de zijzomen licht golven.

De producteigenschappen van zonweringdoek is gepubliceerd door:
De Bundesverband Konfektion Technischer Textilien e.V. (BK Tex) en is van toepassing op alle acryl zonweringsdoeken!

Op zoek naar zonweringsdoeken, zonneschermen, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.zonweringsdoek-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden